Au ajuns la un compromis. În Acordul Brexit vor fi introduse câteva modificări obligatorii
Embed:
Au ajuns la un compromis. În Acordul Brexit vor fi introduse câteva modificări obligatorii

Premierul britanic, Theresa May, a ajuns la un nou acord cu autoritățile europene cu privire la Brexit. Cele două părți au convenit să implementeze câteva modificări obligatorii din punct de vedere juridic. Premierul britanic a menționat că, potrivit noilor modificări, așa-numita plasă de siguranță menită să evite introducerea unei frontiere stricte cu Irlanda nu poate să devină permanentă.

În aceste clipe parlamentarii britanici să votează acordul modificat, însă sunt puține șanse ca aceștia să-l aprobe. Liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, a declarat că schimbările nu sunt nici pe departe cele promise.

"Dacă va trebui să folosim vreodată această plasă de siguranță, ea nu trebuie să devină un angajament permanent și nici să devină o bază a relației noastre cu UE. Acordul respins de parlamentari în ianuarie nu a reușit să concretizeze acest lucru și avea nevoie de modificări juridice. Astăzi, noi am ajuns la o înțelegere asupra lor", a zis premierul Marii Britanii, Theresa May.

Pe de altă parte, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat că UE nu va mai ieși la negocieri dacă nici această înțelegere nu va trece de votul Parlamentului britanic.

"Nu vor mai fi interpretări ale interpretărilor și asigurări ale reasigurărilor dacă acordul nu va trece de votul Parlamentului britanic. Haideți să fim concreți cu privire la această alegere, dacă nu încheiem acest acord, Brexitul ar putea să nu mai aibă loc", a spus președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.