AU EXPLODAT prețurile! Legumele autohtone sunt mai scumpe decât fructele de import
Embed:
AU EXPLODAT prețurile! Legumele autohtone sunt mai scumpe decât fructele de import

Legume și fructe autohtone la prețul unor fructe exotice. Ceapa, morcovul, vânăta, și chiar dovleceii se vând la un preț cu mult mai mare decât anul trecut. Vânzătorii spun că prețurile vor continua să crească din cauza recoltei slabe, ce a fost afectată de ploi și temperaturi scăzute. 

Usturoiul moldovenesc este mai scump la Piața Centrală decât lămâile sau portocalele. Iar roșiile sunt cu cinci lei mai scumpe decât bananele. Vânzătorii spun că nu-și mai amintesc ca în plină vară, legumele și fructele moldovenești să fi costat atât de mult.

De exemplu, anul trecut un kilogram de ceapă uscată era vândut cu cel mult patru lei. Acum însă, oamenii trebuie să scoată din buzunare în jur de 10 lei.

Cumpărătorii sunt indignați de prețurile piperate și spun că nu-și mai permit să cumpere unele legume sau fructe și chiar au renunțat să facă provizii pentru iarnă.

Comercianții spun că prețurile s-au dublat sau chiar triplat, față de anul trecut, deoarece recolta e slabă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din acest an.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.