Aureliu Ciocoi susține că a fost presat de mai mulți deputați să amâne aprobarea standardelor noi pentru asfaltarea drumurilor
Embed:
Aureliu Ciocoi susține că a fost presat de mai mulți deputați să amâne aprobarea standardelor noi pentru asfaltarea drumurilor

Prim-ministrul Ciocoi declară că mai mulți deputați l-au presat să amâne aprobarea standardelor noi pentru asfaltarea drumurilor. Premierul a precizat că a fost sunat de politicieni de dreapta și stânga, și nu exclude căau fost presați și unii miniștri. Aureliu Ciocoi a vorbit despre aceasta în cadrul unei emisiuni televizate.  Reprezentanții guvernului nu ne-au răspuns dacă au anunțat vreo instituție de drept, dar Procuratura Generală ne-a comunicat că nicio plângere nu a fost depusă și nici nu se va autosesiza.


"Tentative de a influența membrii Guvernului, vin din diferite direcții. Asupra unui subiect am simțit presiuni politice din toate taberele politice. Standardul european al asfaltului. De la toate partidele cerând ca Guvernul interimar să impună un moratoriu la aplicarea acestor standarde europene."

Ciocoi a precizat că a fost nevoit să opună rezistență acestor presiuni.

"Și de la PAS și de la PSRM și de la Platforma DA și de la alte partide. -Vă sunau pe dvs personal deputați sau cine? Și deputați, acum n-o să dau nume. Eu nu exclud că fiecare ministru, în funcție de domeniul lor de responsabilitate, s-ar putea să fie supuși unor presiuni de același gen."

Am expediat o solicitare premierului interimar pentru a afla dacă a sesizat vreo instituție de drept în legătură cu aceste presiuni. Deocamdată, nu am primit un răspuns, deși ni s-a confirmat că scrisoarea a fost recepționată.

Am contactat reprezentanții diferitor fracțiuni parlamentare. Vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari ne-a spus că nu crede că cineva din colegii săi l-ar fi sunat pe Aureliu Ciocoi. Pentru a face claritate, el solicită ca premierul interimar să facă publice numele celor care l-au presat și, dacă în listă nu se regăsește nimeni din Platforma Demnitate și Adevăr, atunci premierul să prezinte scuze publice. Iar ofițerul de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan, nu a dorit să comenteze acest subiect. Purtătorul de cuvânt al Partidului Socialiștilor, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la mesajul expediat.
Totodată, șeful serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a spus că instituția nu a recepționat nicio plângere în acest sens, dar dacă va fi sesizată, faptele vor examinate în condițiile legii. Vieru ne-a explicat și de ce Procuratura Generală nu se poate autosesiza: Atât timp cât legislația prevede reguli stricte cu privire la modul de sesizare a instituțiilor de drept despre presupuse abuzuri sau ilegalități, instituția le va respecta neabătut". 

Noile standarde europene de asfaltare a drumurilor au intrat în vigoare la începutul acestui an. Astfel, companiile de construcție sunt obligate să producă, să solicite și să furnizeze materiale conform standardelor europene.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.