Autoritățile statului american California interzic vânzarea mașinilor noi cu motoare diesel și pe benzină
Embed:
Autoritățile statului american California interzic vânzarea mașinilor noi cu motoare diesel și pe benzină

Statul american California va interzice din anul 2035 vânzarea mașinilor noi cu motoare diesel și pe benzină. Un ordin care prevede acest lucru a fost semnat de guvernatorul democrat Gavin Newsom. Totuși, noua prevedere nu le va interzice californienilor să conducă mașini vechi pe diesel sau benzină sau să le vândă pe piața second-hand.

Potrivit documentului semnat de guvernatorul Californiei, domeniul transporturilor, extrem de dezvoltat în acest stat, generează mai mult de jumătate din emisiile de carbon.

"Californienii nu ar trebui să se îngrijoreze de faptul că mașinile lor vor da astm copiilor... Mașinile nu ar trebui să topească ghețarii sau să ridice nivelul oceanului pentru a ne amenința plajele și coastele iubite. Ne pasă de copiii și nepoții voștri. Ne pasă de comunitate."

Ordonanța solicită agenției responsabile de calitatea aerului din California să elaboreze o legislație în rezultatul căreia, în următorii 15 ani, toate mașinile vândute să fie "zero emisii". Asta înseamnă că doar automobilele care folosesc electricitate, cele pe bază de hidrogen și anumite vehicule hibride vor putea fi vândute în California. Potrivit autorităților din statul american, măsura ar urma să reducă cu 35% emisiile de gaze cu efect de seră. În ultimii ani, și alte țări au introdus prevederi similare legate de mașinile cu motoare diesel sau pe benzină. În Marea Britanie, Germania, Norvegia, Suedia, Israel și India, regula va intra în vigoare în anul 2030, iar Canada și Franța vor face această schimbare tocmai în 2040.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.