Azerbaidjanul și Armenia au onorat victimele războiului de anul trecut din Karabahul de Munte
Embed:
Azerbaidjanul și Armenia au onorat victimele războiului de anul trecut din Karabahul de Munte

Azerbaidjanul și Armenia au onorat victimele războiului de anul trecut din Karabahul de Munte. În memoria acestora la Baku a fost organizată o ceremonie de comemorare la carea a participat și președintele țării, Ilham Aliev.


În moscheile, bisericile și sinagogile de pe teritoriul Azerbaidjanului au fost organizate slujbe în memoria celor căzuți în războiul din Karabahul de Munte. Iar la amiază în toată țara a fost ținut un minut de reculegere.

Președintele azer Ilham Aliev a spus în discursul său adresat națiunii că „țara a câștigat al doilea război din Karabah anul trecut și, astfel, a restabilit justiția și dreptul internațional”. Discursul său a fost transmis de posturile TV locale.

În ajun a avut loc o procesiune cu torțe la Erevan, în memoria celor căzuți în timpul războiului de anul trecut din Karabahul de Munte.


În data de 27 septembrie 2020, în Nagorno-Karabah au fost reluate luptele. Părțile au încercat în repetate rânduri, dar fără succes să încheie un armistițiu. În noaptea spre 10 noiembrie, cu medierea Rusiei, a fost semnat un acord privind prevenirea focului și schimbul de prizonieri. Azerbaidjanul a obținut regiunile Kelbajar și Lachin, precum și o parte a regiunii Aghdam, care anterior făceau parte din Republica nerecunoscută Nagorno-Karabakh.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.