Banii agonisiți ani de zile peste hotare, investiți în afacere cu zarzavaturi în Moldova. Un fermier din Râșcani are câteva sere de toată frumusețea
Embed:
Banii agonisiți ani de zile peste hotare, investiți în afacere cu zarzavaturi în Moldova. Un fermier din Râșcani are câteva sere de toată frumusețea

A muncit mai mulți ani peste hotare, iar banii adunați i-a investit în ceea ce știe mai bine să facă.
Tudor Iaz, un agricultor din satul Mihăileni, raionul Râșcani, cultivă în sere varză, ceapă verde, castraveți, ardei, ridiche și vânătă.
Bărbatul spune că nu îi este frică să încerce în fiecare an ceva nou, iar pentru a-și dezvolta afacerea a aplicat și la programul Pare 1+1 și a obținut 200 de mii de lei.

Tudor Iaz povestește că ideea de a cultiva legume în seră i-a venit încă mulți ani în urmă, dar a reușit să o materializeze abia în 2017.


"Ne-am gândit să facem sere, în seră producția este mai avantajoasă și am decis împreună cu soția acest lucru. În această seră, de exemplu, este în rod deja varza timpurie, care mâine va pleca deja la piață, spre seară vom recolta. Aici sunt 2500 de plante. Am sădit-o în ianuarie, iar acum deja avem roadă."


Agricultorul deține patru sere pe o suprafață de 12 ari și toate sunt pline cu diverse legume. Până în prezent, acesta cultiva în mare parte ceapă verde, varză și ridiche, acum, însă fermierul vrea să să crească ardei grași și vinete.


"Nu este plantă care să nu fie pretențioasă, la plante trebuie să le dăm trei factori principali, pe care toate le iubesc: lumină, căldură și umiditate, dacă unul dintre ele lipsește, atunci orice plantă dă de înțeles că ceva nu e bine."


Fermierul este ajutat de soția sa care a renunțat la munca de profesoară.


"Iată acum scoatem ridichea și o pregătim pentru vânzare, uneori o spălăm dacă este nevoie. Le facem legături. Eu îl ajut acasă mai mult cu recoltarea, semănatul, la udat, îl susțin în această afacere."


Fermierul speră că va avea în acest an o recoltă bogată ceea ce îi va permite să-și dezvolte afacerea cu noi culturi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.