Bașcanul Irina Vlah spune că noua guvernare o ignoră și neglijează problemele din UTA Găgăuzia
Bașcanul Irina Vlah spune că noua guvernare o ignoră și neglijează problemele din UTA Găgăuzia
Bașcanul Irina Vlah spune că noua guvernare o ignoră și neglijează problemele din UTA Găgăuzia

Bașcanul Irina Vlah spune că noua guvernare o ignoră și neglijează problemele din UTA Găgăuzia. Invitată aseară la emisiunea "V tzentre vnimania" de la Publika TV, Irina Vlah a mărturisit că de zece luni nu a reușit să discute cu președintele Maia Sandu, iar cu Guvernul de la Chișinău nu mai are întâlnirile de cândva. Multe probleme se adună în regiune, iar opinia bașcanului nu e luată în calcul de noua conducere a țării, declară Vlah.


Bașcanul Irina Vlah nu-și poate explica atitudinea președintelui Maia Sandu față de Găgăuzia și nici nu înțelege de ce Sandu a mințit când a vizitat autonomia.


"Doamna președinte a venit în Găgăuzia, iar conducerea autonomiei nici nu a fost informată. Am aflat despre vizita șefului statului de la primarii noștri, care au primit invitații de la administrația prezidențială. Am auzit o minciună din partea președintelui, care a declarat că nu a organizat acest eveniment și că a fost invitată de primari. Suntem foarte îngrijorați de o astfel de atitudine față de autonomie."

Bașcanul i-a anunțat pe partenerii externi că este ignorată de noua guvernare.

"În prezent nu sunt auzită. Dar sper că situația se va schimba. Sper că Guvernul mă va auzi, chiar și azi, va auzi opinia partenerilor noștri, pentru că i-am rugat să comunice cu noua conducere a țării."

Bașcanul a evitat să comenteze detaliat cazul Stoianoglo și a precizat că acesta nu trebuie politizat, iar legea trebuie respectată.

"Constatăm că totul s-a întâmplat într-un termen scurt, dovadă ca aceste lucruri au fost planificate din timp. Procurorii care administrează cazul nu au acționat conform legii, ci după indicații."

Întrebată despre activitatea sa politică, Irina Vlah a declarat categoric că nu-și creează partid și că își caută de activitatea sa de bașcan, cu multe lucruri de realizat în următorii doi ani de mandat.


"Dacă vorbim despre crearea unui partid - nu, nu m-am gândit la asta. Dacă vorbim despre Irina Vlah ca un proiect politic - da. Eu sunt un politician și de mult timp mă ocup de politică. Am planuri pe viitor, dar astăzi nu sunt gata să povestesc despre asta."

Irina Vlah este din 2015 bașcan al Găgăuziei. În vara anului 2019 ea a fost aleasă pentru al doilea mandat, după ce a câștigat peste 90 la sută din sufragii.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.