Bibliotecile, mai populare. A doua etapă a campaniei "Ne vedem la bibliotecă", lansată
Embed:
Bibliotecile, mai populare. A doua etapă a campaniei "Ne vedem la bibliotecă", lansată

Aproape jumătate de milion de oameni au pășit anul trecut pragul bibliotecilor, renovate în cadrul proiectului "Novateca". Cifra este de aproape două ori mai mare decât în 2015.

Totodată, 14 la sută dintre vizitatori au accesat pentru prima dată internetul anume la bibliotecă. Datorită succeselor obținute, autoritățile au anunțat că lansează din aprilie cea de a doua etapă a campaniei  "Ne vedem la Bibliotecă". 

Bibliotecile din cadrul proiectului "Novateca" sunt locul perfect pentru cei care nu au computer acasă. Ei pot evada datorită internetului în orice colț al lumii sau pot vorbi cu cei aflati la mii de km departare. Pe parcursul ultimilor trei ani, peste o mie de biblioteci din țară au fost dotate cu peste 3300 de

"Îmbucurător și important pentru noi este faptul că a crescut numărul de vizite al copiilor, generația tânără. Totodată, dat fiind faptul că Biblioteca Națională pentru Copiii Iona Creangă a deschis recent un Centru de Excelență de instruire pentru bibliotecari, în cadrul acestui centru bibliotecarii sunt instruiți cum să ofere noi servicii", a declarat directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilie.

În cea de-a doua etapă a campaniei "Ne vedem la Bibliotecă", vor fi oferite gratuit mai multe servicii de instruire.

"Din aprilie, bibliotecile din întreaga țară vor începe să promoveze servicii din diferite domenii. Prima lună a campaniei va fi dedicată incluziunii digitale", a menționat directorul Programului "Novateca", Evan Tracz.

"În același timp, în aceaași perioadă, a crescut cu 0,4 numărul de vizite la bibliotecă și cu 0,6 numărul de vizitatori unici. Deci în procesul de dezvolatre a bibliotecilor  în centre comunitare, înceamnă că mergem pe calea cea dreaptă", a precizat viceministrul Culturii, Igor Șarov.

În cadrul programului "Novateca" au fost investite peste trei milioane de dolari pentru dotarea bibliotecilor. A doua etapă a campaniei "Ne vedem la Bibliotecă" se va desfășura până în luna octombrie. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.