BILANȚ ÎNGRIJORĂTOR. 330 de cazuri de COVID-19, înregistrate miercuri în Moldova
Embed:
BILANȚ ÎNGRIJORĂTOR. 330 de cazuri de COVID-19, înregistrate miercuri în Moldova

Situația epidemiologică din țară nu dă niciun semn de redresare. Doar în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 330 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după procesarea a 1.285 de teste primare, astfel numărul îmbolnăvirilor în țara noastră a ajuns la 18 471.

Boala însă a fost necruțătoare cu 11 oameni, iar bilanțul deceselor în urma complicațiile provocate de COVID-19 a ajuns la 614 cazuri.

Printre victime sunt și doi lucrători medicali. Este vorba despre două asistente medicale. Tatiana Ghimpu, în vârstă de 57 de ani, activa în cadrul Secției Chirurgie a Spitalului Raional Briceni.
A pierdut lupta cu noul coronavirus și Melania Scorpan, în vârstă de de 65 ani. Ea a activat peste patru decenii în cadrul Departamentului Pediatrie a Spitalului Clinic Bălți.

Potrivit Ministerului Sănătății, Melania Scorpan suferea și de alte boli. Astfel, până în prezent, 28 de angajați din sistemul de sănătate au fost răpuși de noul coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății, până acum, au contractat virusulul 2 578 de angajați din instituțiile medicale. 70 la sută s-au vindecat deja, iar majoritatea a revenit la locurile de muncă.


 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.