Bilanț sumbru în România: peste 7 mii de oameni infectați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore
Embed:
Bilanț sumbru în România: peste 7 mii de oameni infectați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

România a înregistrat cel mai negru bilanț din acest an.
În ultimele 24 de ore au fost testați pozitiv la COVID-19 7.045 de oameni.
În ultimele 24 de ore, noul coronavirus a ucis 130 de persoane peste Prut.
Totodată, rata de îmbolnăvire cu COVID-19 în București a ajuns la 3,3 la mia de locuitori.
Capitala țării vecine a intrat astfel în scenariul roșu, alături de județele Timiș, Satul Mare și Ilfov, iar certificatul verde a devenit obligatoriu.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, accesul la mai multe activități se face doar în baza certificatului verde. Documentul va fi necesar pentru a intra în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole sau piscine. Certificatul atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală. Legea se aplică inclusiv și copiilor de peste 6 ani.
În condițiile agravării situației epidemiologice, premierul Florin Cîțu a anunțat că din 28 septembrie, în România va începe administrarea celei de a treia doze de vaccin anti-COVID. A treia doză se va face doar cu serul Pfizer sau Moderna, indiferent ce vaccin s-a administrat inițial. Totuși, aceasta este recomandată în primul rând persoanelor vulnerabile, cu vârsta de peste 65 de ani sau care suferă de boli cronice, dar și persoanelor cu risc mare de expunere, personal medico-social și din învățământ. Autoritățile au mai menționat că având în vedere faptul că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început în data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în acest moment, administrarea unei doze noi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.