Bilanț TRAGIC în urma incendiilor masive de vegetație din California. 65 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 600 sunt date dispărute
Embed:
Bilanț TRAGIC în urma incendiilor masive de vegetație din California. 65 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 600 sunt date dispărute

Bilanțul incendiilor de vegetație din California a ajuns la 65 de morți, iar numărul persoanelor dispărute s-a dublat și a ajuns la peste 600. Potrivit autorităților, numărul celor decedați este în creștere din cauza vitezei mare de propagare a flăcărilor, care nu permit pompierilor să evacueze toți localnicii. 

Cel mai afectat de incendii este orașul Paradise, unde, înainte de tragedie, trăiau 27 de mii de oameni. Președintele american, Donald Trump, va merge sâmbătă în zonă pentru a discuta cu localnicii. El a scris pe twitter că incendiile se produc din cauza proastei gestionări a fondului forestier și a amenințat California, cel mai bogat stat american, că nu va mai primi fonduri federale.

Peste 9.400 de pompieri au fost mobilizați în lupta cu flăcările care au distrus până acum aproape 100 de mii de hectare.  În timp ce în sud-vestul Statelor Unite vremea caldă și seceta au dus la apariția incendiilor de vegetație, în nord-est, ninsorile au dat peste cap traficul rutier.

În Pennsylvania și Delaware, stratul de zăpadă a ajuns la 12 centimetri și continuă să ningă. În unele regiuni, lapovița și temperaturile scăzute au transformat străzile în adevărate patinoare. Până acum, au avut loc doar accidente rutiere minore. 

În Missouri a nins atât de mult, încât școlile au fost închise, spre bucuria copiilor, care au ieșit la săniuș. Autoritățile speră ca situația să revină la normal până săptămâna viitoare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.