Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a fost înregistrat oficial de CEC
Embed:
Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a fost înregistrat oficial de CEC

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a fost înregistrat oficial de Comisia Electorală Centrală. Simbolul acestuia este steaua cu secera și ciocanul în mijlocul ei. Comitetul politic al Blocului Electoral PCRM-PSRM urmează să întocmească lista candidaților pentru funcția de deputat. Tot astăzi, doar trei potențiali candidați independenți au luat listele de subscripție pentru a colecta semnături în susținerea sa.

Potrivit CEC, listele de subscripție au fost solicitate de Oleg Brega, Victor Grosu și Anatolii Zalipski. Pentru a se putea înscrie în cursa electorală, concurenții de gen masculin trebuie să colecteze între două mii și două mii cinci sute de semnături, iar femeile, între o mie și o mie cinci sute de semnături.

De asemenea, Comisia Electorală Centrală a aprobat constituirea 38 de circumscripții electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Hotarele acestora corespund hotarelor unităților administrativ-teritoriale.
Până acum, CEC a mai înregistrat un bloc electoral, cel creat de "Partidul Nostru" și partidul "Patria", cu denumirea "Blocul Renato Usatîi".

Anterior, Comisia Electorală Centrală a aprobat o listă cu 53 de partide politice și organizații care pot participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.Campania electorală va începe pentru fiecare concurent la data înregistrării acestuia de către CEC.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.