Bombe pe patru roți! Două autovehicule încărcate cu substanțe explozive, care nu respectau normele de transportare, au fost stopate de oamenii legii
Embed:
Bombe pe patru roți! Două autovehicule încărcate cu substanțe explozive, care nu respectau normele de transportare, au fost stopate de oamenii legii

Două autovehicule încărcate cu substanțe explozive, care nu respectau normele de transportare, au fost stopate de oamenii legii pe traseul Chișinău - Bălți. Operațiunea a fost coordonată de polițiștii de la Inspectoratul Național de Investigații și cei de la Inspectoratul Național de Securitate Publică. Oamenii legii au descoperit că materialul explozibil care se folosește la lucrări în carierele de piatră era transportat cu abateri grave.

Pe dreapta au fost trase un microbuz și un camion, în care se aflau aproape 9 tone de substanțe explozibile produse în Ucraina și România. Transportarea a fost organizată de către un agent economic specializat în importul, depozitarea, transportarea și efectuarea lucrărilor explozibile de uz civil, în special în carierele de piatră.

"Depozitul de unde dumnealor au luat aceste bunuri avea contractul de arendă expirat și ei au decis să transporte explozibilul la locul nou de depozitare. "

Potrivit poliției, nicio normă de transportare a materialelor explozibile nu era respectată. Camioanele nu aveau semnele rutiere obligatorii cu inscripția „ADR” și nici semnalele luminoase necesare. Și actele pentru materialul explozibil erau întocmite cu grave abateri de la legislația fiscală.

"Eventual, în cazul unui accident produs în asemenea condiții ar putea să genereze un incendiu, apoi o explozie sau ar putea fi chiar și o contaminare chimică."

Oamenii legii urmează să stabilească unde urma să fie folosit explozibilul. Substanțele periculoase vor fi supuse unei constatări tehnico-științifice, iar polițiștii acumulează materiale pentru pornirea unei cauze penale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.