Bucureștiul are un nou primar general. Nicușor Dan, care a candidat pentru a treia oară la această funcție, a obținut 43 la sută din voturi
Embed:
Bucureștiul are un nou primar general. Nicușor Dan, care a candidat pentru a treia oară la această funcție, a obținut 43 la sută din voturi

Bucureștiul are un nou primar general. Este vorba despre Nicușor Dan, care a candidat pentru a treia oară la această funcție. El a fost susținut de PNL și USR PLUS. După numărarea a peste 94% din buletine, Nicușor a obținut aproape 43 la sută din voturi, în timp ce actualul primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea, cu cinci procente mai puțin.

Nicușor Dan a primit vestea că va fi noul primar al Bucureștiului cu lacrimi în ochi.

"O să înceapă o altă administrație a Bucureștiului. O administrație care o să fie în primul rând parteneră cu cetățeanul. Cred că Bucureștiul a avut mult prea mult timp de scandaluri care să acopere rezolvarea concretă a problemelor."

Victoria a fost sărbătorită separat la sediile PNL și USR PLUS. Premierul Ludovic Orban a declarat că Partidul Național Liberal l-a susținut pe acesta pentru că este capabil, gospodar și cu bun simț.

"Dacă nu eram împreună cu partenerii noștri din USR PLUS ca să-l susținem pe Nicușor Dan ar fi fost foarte dificill să dăm la o parte caracatița pesedistă și să eliberăm Bucureștiul."

După publicarea primelor rezultate, Gabriela Firea nu a mai mers la sediul PSD, dar a ales să publice pe Facebook o înregistrare video în care a spus că a fost dezavantajată de oponenții săi politici care au lansat atacuri sub centură.

"Vă mărturisesc sincer, cred că trebuie să mă mai nasc odată ca să fac o astfel de campanie urâtă, degradantă, pătată, murdară, cum au făcut-o principalii mei contracandidați."

Partidul Social Democrat a fost la conducerea primăriei de la București timp de 12 ani. Acum, PSD a rămas cu un singur primar de sector din cele șase. Nicușor Dan va depune jurământul peste zece zile.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.