Burse lunare pentru olimpici din partea Loteriei Naționale. Oleg Tarnovschi: ”E un suport enorm”
Embed:
Burse lunare pentru olimpici din partea Loteriei Naționale. Oleg Tarnovschi: ”E un suport enorm”

Loteria Națională ajută sportivii de performanță să obțină cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice. De acest suport se bucură și canotorii Oleg și Serghei Tarnovschi. Ei visează să se califice la olimpiada de la Tokyo și beneficiază de burse lunare pentru a se pregăti de marele eveniment sportiv.

Pasiunea băieților pentru canotaj vine din fragedă copilărie.

"Am început să facem canotaj din copilărie, pentru că și părinții noștri aveau această activitate și au obținut succese. Tata este maestru în sport la nivel internațional. Mama este maestru în sport al URSS. Mai mult chiar, tata a participat și la Campionatul Mondial."

Frații Tarnovschi se pregătesc de Campionatul European de Kaiac-canoe, unde vor depune eforturi pentru a obține calificare la olimpiadă.

"Noi am ajuns la etapa finală de pregătiri și așteptăm deja competiția. Acesta va fi un Campionat licențiat european, unde se vor adjudeca biletele de participare la Jocurile Olimpice. Avem șanse foarte mari. Vom depune toate eforturile pentru a ajunge pe primul loc și ne vom lupta până la sfârșit."

Oleg beneficiază de o bursă lunară în valoare de 8 mii de lei, iar Serghei - de 20 de mii de lei. Sportivii moldoveni sunt recunoscători Loteriei Naționale pentru ajutorul material acordat.

"E un suport enorm pentru pregătirile noastre pentru competițiile internaționale, ca să ne putem prezenta la un nivel înalt printre ceilalți din alte țări. Îmi place mult ideea că Loteria Națională finanțează sportivii și că le va oferi și premii pentru locurile obținute, de la 1 la 8, la Jocurile Olimpice. Aceasta ne stimulează și ne face să ne simțim apreciați pentru munca și eforturile depuse."

Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive a oferit până acum 600 de mii de lei pentru pregătirea sportivilor moldoveni pentru Olimpiada de la Tokyo. 13 sportivi și 13 antrenori beneficiază lunar de suport financiar. Valoarea burselor variază între 6 mii și 20 de mii de lei. Compania va oferi în total 1,2 milioane de lei. Jocurile Olimpice de Vară vor avea loc între 23 iulie și 8 august, la Tokyo.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.