Cadou deosebit pentru Chișinău. Compozitorul Eugen Doga i-a transmis Primăriei drepturile de autor asupra imnului Capitalei
Embed:
Cadou deosebit pentru Chișinău. Compozitorul Eugen Doga i-a transmis Primăriei drepturile de autor asupra imnului Capitalei

Cadou deosebit pentru Chișinău chiar de hramul orașului: compozitorul Eugen Doga i-a transmis Primăriei drepturile de autor asupra imnului Capitalei "Orașul meu". Un act oficial în acest sens a fost semnat de maestru la evenimentul "Regal muzical".

”E nevoie doar de două semnături, de cea a omului secolului XX, unul dintre cei mai buni compozitori ai secolului XX, maestrul Eugen Doga. Suntem norocoși, fiind împreună martori ai acestui eveniment în care drepturile de autor asupra acestei melodii cu o istorie de atâtea decenii, atât de ascultată, atât de îndrăgită, în sfârșit intră în portofoliul chișinăuienilor.”

Primăria a venit cu inițiativa de a prelua drepturile de autor de la compozitor, iar Eugen Doga a acceptat cu onoare.

"Eu demult mă gândeam să aibă acest cântec un stăpân. Ca să aibă casă și ea, ca orice om are casă. Ca să aibă casă această melodie, Chișinău, unde eu sunt cetățean de onoare și unde eu mi-am petrecut tinerețea."

Pentru Eugen Doga, imnul Chișinăului este o creație specială.

"Pentru mine este ca o căsătorie, nuntă unde îl însor pe acest băiat, acest cântec, care se numește "Imnul orașului Chișinău"".

Melodia "Orașul meu" a fost compusă de Eugen Doga în 1971, iar versurile au fost scrise de Gheorghe Vodă. Cântecul a fost interpretat prima dată de Sofia Rotaru.
Maestrul a anunțat și o premieră: el a prezentat publicului cântecul "Odă Europei", melodia căruia a compus-o de curând, după versurile lui Ion Hadârcă.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.