CANAL 2 renunță la frecvența națională de transmisiune terestră, în favoarea TVR Moldova
Embed:
CANAL 2 renunță la frecvența națională de transmisiune terestră, în favoarea TVR Moldova

Decizia postului de televiziune Canal 2 de a renunța la frecvența națională terestră, în favoarea TVR Moldova, este apreciată  și salutată de către România. Un mesaj în acest sens a fost transmis de către ambasadorul român în Republica Moldova, Daniel Ioniță, care a mai punctat că o astfel de decizie va consolida relațiile dintre cele două maluri ale Prutului și va asigura parcursul european al țării noastre. În același timp, Societatea Română de Televiziune spune că a expediat deja o solicitare în adresa Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova, prin care solicită să-i fie returnată frecvența, care i-a aparținut în trecut, până a fi acordată postului Canal 2. 

Potrivit Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, este esențial ca frecvența cedată de postul de televiziune Canal 2 să fie preluată anume de către TVR Moldova. Și asta pentru că emisiunile și știrile în limba română sunt așteptate în casele basarabenilor:

”Dați-mi voie să salut și eu în primul rând decizia Canal 2 de a anunța faptul că este dispus să cedeze această licență analogică cu distribuție națională. România are o relație specială cu Republica Moldova, relație care se bazează pe o comunitate de cultură, istorie și de tradiții limbă. Dorim ca prin tot ceea ce facem să contribuim la menținerea pe calea sa europeană a Republicii Moldova.", a declarat ambasadorul Daniel Ioniță.

La rândul său, Societatea Română de Televiziune susține că, în urma deciziei anunțate, acum două zile, de către postul de televiziune CANAL 2, a expediat o solicitare în adresa Consiliului Audiovizualului, prin care își anunță intenția de a-și lua înapoi frecvența respectivă.

"Consider că este un act de reparație morală, ca această licență națională să revină la TVR Moldova. Așteptăm răspunsul la scrisoarea noastră, la solicitarea noastră, de la Consiliul Audiovizualului și între timp ne pregătim, pregătim dosarul de depunere pentru schimbarea licenței, completarea licenței.", a declarat Doina Gradea, Președinte, Director General al Societății Române de Televiziune. 

Luni, Compania "Telestar Media" SRL, deținătoarea licenței TV Canal 2, a emis un comunicat în care reclamă presiuni în adresa instituției, dar și a jurnaliștilor, inclusiv din partea instituțiilor statului. Scopul acestor atacuri este preluarea abuzivă a frecvenței de emisie terestră a televiziunii Canal 2 cu scopul de a o transmite unei alte televiziuni care promovează interesele altei țări, iar acestea ar fi în contradicție cu interesul național.

În acest context, CANAL 2 a îndemnat Guvernul Republicii Moldova și instituțiile responsabile din domeniul audiovizualului să întoarcă frecvența terestră de emisie TV CANAL 2, Societății Române de Televiziune, deținătorul anterior al acestei frecvențe, pentru ca să fie posibilă, în continuare, difuzarea postul TVR Moldova anume pe această frecvență națională.

Potrivit postului de televiziune CANAL 2, grila de emisie și conținutul programelor acestui post TV nu vor fi afectate în urma renunțării la frecvența de emisie, iar audiodifuzorul va emite prin cablu.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.