Când se vrea... se poate! Trei săli de expoziții ale Muzeului Național de Istorie din Capitală, deschise pentru vizitatori după renovare
Embed:
Când se vrea... se poate! Trei săli de expoziții ale Muzeului Național de Istorie din Capitală, deschise pentru vizitatori după renovare

Trei săli de expoziții ale Muzeului Național de Istorie din Capitală au fost deschise astăzi vizitatorilor după renovare. Aici vor fi expuse obiecte din perioada secolelor XIX și XX.

Vizitatorii au rămas impresionați de expoziție.


"Da e foarte super, îmi plac toate schimbările care au fost făcute."


"Foarte frumos, ideea expoziției în sine extraordinară și mult așteptată, chiar am primit o plăcere foarte mare de la ceea ce am văzut astăzi.
- Ați venit împreună cu?
- Cu fiica.
- Ție cum ți s-a părut?
- Mi-a plăcut tare."


Acest bărbat este originar din Estonia și ne-a spus că a văzut aici exponate deosebite.


"Foarte frumos, îmi place foarte mult. Am fost curios să văd cum scriau oamenii rapoarte cândva, foarte frumos. Eu așa ceva nu am mai văzut."


Aproape toți angajații muzeului au fost implicați în pregătirea exponatelor.


"Au fost făcute mici modificări rămânând cam aceleași obiecte care au fost înainte de reparație, doar că cei de la aranjamentele expoziției au încercat să utilizeze niște posibilități noi tehnice, de a prezenta obiectele, de a le scoate mai bine în evidență. S-au schimbat și ușile de la intrare, s-a curățat parchetul și au fost introduse, bineînțeles, și exponate noi."" Încă un exponat nou din una dintre sălile renovate ale Muzeului se află în spatele acestui perete. Este vorba despre macheta unui vagon de tren care arată exact așa ca cele în care erau deportați basarabenii în Siberia în perioada sovietică."


Cele trei săli renovate se împart în trei compartimente cu tematici diferite: "Basarabia în secolul XIX”, "Basarabia în prima jumătate a secolul XX” și "Moldova Sovietică în perioada anilor 1940-1991”.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.