Când va reveni omenirea la viața normală și în ce condiții. Declarațiile directorului companiei Pfizer
Embed:
Când va reveni omenirea la viața normală și în ce condiții. Declarațiile directorului companiei Pfizer

Oamenii vor putea reveni la viața normală în aproximativ un an, însă vaccinurile împotriva noului tip de coronavirus vor trebui administrate regulat. De această părere este directorul general al companiei Pfizer care a declarat în cadrul unui interviu pentru ABC News că întoarcerea la normalitate se va produce în anumite condiții.


”Cred că într-un an vom putea reveni la viața normală. Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină. Vom avea vaccinuri care vor dura cel puțin un an și cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală.”

Vineri, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a autorizat distribuirea celei de-a treia doze de vaccinuri produs de Pfizer pentru cei care activează în medii profesionale și instituționale cu risc sporit, decizie intens criticată de Organizația Mondială a Sănătății. OMS se opune puternic administrării pe scară largă a celei de-a treia doze de vaccin, îndemnând țările bogate să ofere seruri țărilor cu rate minime de imunizare. Poziția Organizației l-a nemulțumit pe directorul Pfizer, care consideră că OMS ar trebui să se conducă de alte raționamente atunci când vorbește despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin.


”Cred că nu este corect să decideți dacă veți aproba sau nu rapeluri pe alte criterii decât dacă este sau nu necesară administrarea celei de-a treia doze.”

Potrivit datelor oficiale, pandemia de COVID-19 a provocat până acum peste 4,7 milioane de decese. Noul coronavirus are un impact devastator asupra speranței de viață, care a scăzut pentru prima dată de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Cel mai mult au fost afectați oamenii din Europa și America de Nord. Potrivit unui studiu publicat de Centrul Leverhulme pentru Științe Demografice din Oxford, cele mai mari scăderi ale speranței de viață s-au înregistrat în rândul bărbaților din SUA, cu un declin de 2,2 ani față de nivelul din 2019.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.