"Captura vieții sale". Un bărbat din Florești a găsit o ciupercă uriașă, care cântărește 20 de kilograme
Embed:
"Captura vieții sale". Un bărbat din Florești a găsit o ciupercă uriașă, care cântărește 20 de kilograme

Că ciupercile ies după ploaie știm cu toții, dar se pare că și mărimea lor este proporțională cu cantitatea de apă căzută. Și cum precipitațiile au curs gârlă în Moldova în ultimele săptămâni, un bărbat din raionul Florești a găsit o ciupercă... pe măsură! Marea i-a fost uimirea lui Alexandru Tuceac atunci când a dat de o adevărată "umbrelă" care cântărește 20 de kilograme.
Norocosul de 58 de ani a vorbit despre descoperirea uluitoare într-un interviu oferit colegului nostru Artiom Driga de la emisiunea "Утро на СТС".


"După ce am văzut ciuperca mi-am telefonat soția și i-am spus: "Lena, am găsit o ciupercă uriașă!". Mi-am pus pălăria peste ea, făcut o poză și am expediat-o soției. Ea mi-a spus: "Vino repede acasă, vreau să o văd și eu!". Nu am rupt-o, am fost și am adus soția la locul descoperirii. Apoi ne-am întrebat ce să facem cu ea."

Alexandru nu și-a crezut ochilor când a văzut ciuperca uriașă. E cea mai impresionantă descoperire din cele două decenii decând vânează "deliciile" din pădure.


- Cât cântărește ciuperca?
- În jur de 19-21 de kilograme.
- Dar de câți ani mergeți la căutat ciuperci?
- Cred că de 20 de ani...

Mai mult, ciuperca s-a dovedit a fi comestibilă, așa că până la urmă, Alexandru Tuciac nu a rezistat tentației. A tăiat-o cu mare grijă și a adus-o acasă, spre bucuria celor apropiați și a vecinilor.


- Soția a încercat să mă convingă să nu o rup ca să o vadă și alți oameni. Până la urmă le-am dat și vecinilor o bucată. Însă doar după ce am gustat-o eu și m-am convins că e bună
- Avea un gust neobișnuit sau tipic?
- Să știți că e mai aromată decât o ciupercă albă coaptă.


Urmăriți versiunea integrală a interviului cu Alexandru Tuciac pe pagina de facebook a emisiunii "Утро на СТС", sau pe canalul de youtube cu același nume. "Утро на СТС" este cel mai tare show matinal din Chișinău. În luna octombrie, proiectul a fost umărit, în medie, de trei mii de oameni pe minut, adică de fiecare al 10-lea telespectator din Capitală.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.