Care sunt cele mai bune tehnici de control asupra "celor mai buni prieteni ai oamenilor", ne spune Ghenadie Rotaru, de 30 de ani dresor de câini
Embed:
Care sunt cele mai bune tehnici de control asupra "celor mai buni prieteni ai oamenilor", ne spune Ghenadie Rotaru, de 30 de ani dresor de câini

Nu există câine rău, există doar stăpân care nu știe să se poarte cu ei. O spune specialistul în chinologie Ghenadie Rotaru, care practică această meserie de aproape 30 de ani. Tehnicile de control și experiențele de care a avut parte în toți acești ani, chinologul le-a transpus într-o carte despre dresajul câinilor.

Ghenadie Rotaru spune că a început să dreseze câini din adolescență.

"Eu m-am bucurat enorm de însăși rezultatul meu și am spus că vreau să cunosc și mai multe, și mai multe despre, pentru că mi-a fost ceva interesant ca un animal a făcut niște lucruri pe care am vrut eu să le facă"

Succesul în dresaj poate fi atins doar dacă folosești o metodă individuală pentru fiecare patruped, afirmă Ghenadie.

"Diferența între câini este numai temperamentul și caracterul. Eu mă strădui să folosesc metode motivaționale cât și cea combinate, pentru că numai prin motivație trebuie să motivezi câinele ca să-ți acorde atentie, interes"

Dresorul afirmă că pandemia nu i-a afectat activitatea, întrucât își poate desfășura orele online.

"Eu oricum lucrez cu câinii, pentru că câinii au nevoie de afecțiune. Adică să-și degaje energia undeva. Ședințele online sigur că se fac la fel. Persoana care lucrează cu cățelul face într-un teren mai retras, în pădure."

De aproape un an, Ghenadie o dresează pe Emmy, un câine Border Collie. Câinii din aceasta rasă sunt considerați cei mai inteligenți.

"Este un câine foarte activ, are nevoie să degaje multă energie zi de zi. Este o programă de antrenament pe care eu am împărțit-o în câteva etape: dimineața, amiază și seara. Și mai fac și acele plimbări, socializare"

Ghenadie Rotaru este primul specialist de la Centrul Chinologic al Poliției de Frontieră care a scris și o carte despre cum să dresezi patrupezii.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.