Cartierul Bucuria din orașul Orhei s-a transformat în șantier. Autoritățile locale au început lucrările de reabilitare a mai multe drumuri
Embed:
Cartierul Bucuria din orașul Orhei s-a transformat în șantier. Autoritățile locale au început lucrările de reabilitare a mai multe drumuri

Cartierul Bucuria din orașul Orhei s-a transformat în șantier. Autoritățile locale au început astăzi lucrările de reabilitare pe mai multe drumuri, folosind cele mai noi tehnologii. Va fi reparată strada Colinelor, strada Nouă, strada Floriilor și stradela Unirii. Potrivit unui comunicat al Primăriei Orhei, prima etapă prevede turnarea unui strat din beton. În cea de a doua, va fi așternut un strat de asfalt fierbinte. Între timp, este montat și pavaj spre cimitirul evreiesc.

"Drumul până acum era dezastru, dar la momentul de față este normal."


"Din cauza că unghiul de înclinare este mai mare de 40 de grade, inginerii consideră că betonarea porțiunii de drum este soluția cea mai corectă dacă dorim să avem o construcție de durată și ca banii publici pe care îi cheltuim aici să fie cheltuiți cu destinație exactă."

Locuitorii orașului se bucură că asfaltul a ajuns și pe strada lor.


"Sunt mămică cu copilași mici și vă dați seama ce greutăți întâmpinam mereu. Acum mă bucur foarte mult că îmi va fi mai ușor să ies și la aceeași plimbare. "

"Mașinile se vor strica mai puțin și să mergem va fi mai ușor, dar când se va pune asfaltul va fi și mai bine. "


"Noi continuăm reabilitarea totală a drumurilor din Orhei. Au început lucrările pe trei străzi din sectorul Bucuria. Lucrările se fac pe străzile care au pante mari. Tocmai din aceste considerente specialiștii au luat decizia de a efectua lucrări de acoperire cu beton. Este o tehnologie nouă, care are o garanție mai mare de 50 de ani. "

Viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocari, a spus că în oraș se muncește la maxim, iar renovarea drumurilor este o prioritate a autorităților locale.

"Ne propunem să avem 100 de procente asfaltate toate
drumurile din orașul Orhei. Sursa finanțării acestor lucrari sunt din bugetul local "

Potrivit autorităților locale, lucrările sunt realizate de o întreprindere municipală, ceea ce permite economisirea surselor bugetare cu până la 30 la sută. Totodată, în comunicatul emis de Primăria orașului se mai arată că echipa lui Ilan Șor a finalizat recent în sectorul Bucuria amenajarea unui sistem de colectare și evacuarea a apelor pluviale. În acest an, au fost renovate toate străzile principale din municipiu, dar și câteva străzi secundare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.