Catolicii sărbătoresc. Creștinii romano-catolici sărbătoresc Floriile
Embed:
Catolicii sărbătoresc. Creștinii romano-catolici sărbătoresc Floriile

Creștinii romano-catolici din toată lumea sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor. Cu o săptămână înaintea Paștelui, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a devenit neîncăpătoare. Oamenii au venit la slujbă cu ramuri de palmier sau măslin pentru a le sfinți. 

O slujbă religioasă a fost oficiată și de Papa Francisc la Vatican.

Zeci de mii de oameni din toate colțurile lumii s-au adunat în piața San Pietro de la Vatican. Papa Francisc s-a adresat în discursul său tinerilor din toată lumea, pe care i-a îndemnat să îndrăznească să schimbe lumea.

”Voi decideți dacă o să păstrați tăcerea sau nu. Chiar dacă alții tac, chiar dacă cei mai bătrâni  și liderii, adesea corupți, păstrează tăcerea, chiar dacă toată lumea va tăcea văzând fărădelegi, vă întreb pe voi: vă veți ridica și veți striga”, a spus Suveranul Pontif, Papa Francisc.

Iar Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a devenit neîncăpătore pentru miile de enoriași veniți la slujbă.

Pelerini din toate colțurile lumii au venit la Ierusalim pentru a celebra Duminica Floriilor.

Și la Betleem s-au adunat mii de oameni care s-au rugat pentru iertarea păcatelor înainte de Paști.

Pentru prima dată, Floriile au fost celebrate în secolul IV. Atunci, Sărbătoarea mai purta numele de Duminica Aspiranților sau a Candidaților la Botez. Tot în acea zi, regii și împărații grațiau condamnații, de aceea Duminica Floriilor a mai fost cunoscută în trecut și drept Duminica grațierilor.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.