Caz șocant în Capitală. Un polițist a fost înjunghiat în umăr de o persoană agresivă
Embed:
Caz șocant în Capitală. Un polițist a fost înjunghiat în umăr de o persoană agresivă

Scene desprinse din filmele de acțiune au fost surprinse într-un bloc de locuit din sectorul Botanica al municpiului Chișinău. Un polițist  a fost înjunghiat în umăr de către un bărbat, care rănise cu cuțitul o femeie.  Alt polițist a împușcat agresorul în picior. Incidentul violent a avut loc pe strada Hristo Botev , în jurul orei 14:00. Cei doi polițiști au fost chemați  la fața locului pentru a cerceta un conflict între vecini.  

"Au venit polițiștii și au vrut să-i ia cuțitul pe care el nu-l dădea. După care eu aici stăteam, uitați-vă, iar al doilea a decis să împuște, iar eu strigam isteric: "Nu împușcați!""

Aceasta este scena care a îngrozit locatarii blocului de pe strada Hristo Botev. Mai ales că, înainte de a înjunghia polițistul, agresorul a atacat cu cuțitul o vecină.

"Tragedia s-a întâmplat în acest bloc în jurul orei 15. Urmele de sânge mai sunt încă vizibile și vin de la etajul 3 al blocului din apartamentul în care se afla agresorul. Iar acesta este apartamentul în care s-a produs incidentul. Din fericire, femeia care a fost rănită a reușit să scape din mâinile agresorului înfuriat."

Femeia rănită este vecina agresorului, care, înainte de a fi înjunghiată i-a adus alimente de la magazin mamei bărbatului. Însângerată, femeia a ieșit din bloc și le-a povestit vecinilor despre cele întâmplate.

"Ea ne-a zis că tânărul a înjunghiat-o cu cuțitul. Eu repede am luat un prosop, tifon ca să oprim hemoragia"

Unii dintre vecini au fost surprinși să audă despre fapta bărbatului, despre care spun că nu ar fi conflictual.

"La ea a venit o prietenă și ei vorbeau, fiul ei este bolnav, are schizofrenie dar el este un tânăr liniștit. "

Am reușit să vorbim și cu mama agresorului. Din cauză că se află în scaun cu rotile, femeia spune că nu a putut interveni pentru a-și apăra vecina de furia fiului său.

"El e schizofrenic și posibil că starea lui s-a acutizat. Ea când a venit nu a înțeles acest lucru și vorbea cu ton ridicat, după care a intrat în camera lui și l-a insultat. El a fugit și nu știu de unde a luat un cuțit și a atacat-o."

La scurt timp, la fața locului au venit doi polițiști și o ambulanță. Iar ceea ce a urmat s-a lăsat cu mai multe victime. Bărbatul s-a ascuns în scara blocului și l-a atacat cu cuțitul pe unul dintre polițiști. Colegul său a scos pistolul și l-a împușcat pe agresor în picior.

Inspectoratul General de Poliție precizează într-un comunicat că polițistul care a folosit arma a acționat în temeiul Legii 218 privind modul de aplicare a forței fizice, a mijloacelor speciale și a armelor de foc.
Inspectoratul General al Poliției mai precizează că nu va tolera atentatele la viața și sănătatea angajaților și va întreprinde, în continuare, măsurile necesare pentru a proteja societatea de persoanele periculoase. Polițistul, agresorul, dar și femeia rănită au fost transportați la spital.

Femeia, în vârstă de 78 de ani, a ajuns aici la spitalul de urgență cu o plagă penetrantă a abdomenului și a fost operată de urgență. Acum, aceasta se află în stare gravă, dar stabilă. Cât despre polițistul înjunghiat, acesta are o plagă la brațul drept, cu lezarea nervului ulnar și la fel a suportat de urgență o intervenție chirurgicală.Cei doi sunt internați în secția de chisrurgie și, respectiv, cea de microchirurgie. În altă secție, cea de traumatologie, se află agresorul, care a fost rănit la gleznă și se află în stare gravă.

Potrivit medicilor, bărbatul a manifestat un comportament agresiv și atunci când a fost transportat la spital, așa că a fost încătușat. Iar pentru ca medicii să-i poată acorda îngrijiri a fost nevoie de intervenția poliției. Deocamdată nu se știe dacă oamenii legii îl supraveghează și în secție.

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.