Ce spune directorul Școlii de Management în Sănătate Publică despre diploma de master a Alei Nemerenco
Embed:
Ce spune directorul Școlii de Management în Sănătate Publică despre diploma de master a Alei Nemerenco

Diploma de masterat a Alei Nemerenco ar fi fost eliberată în conformitate cu legislația. Cel puțin asta susține directorul Școlii de management în sănătate publică, instituția care i-a acordat diploma actualului consilier prezidențial. Totuși, Oleg Lozan a fost scurt în declarații și a menționat că, în zilele următoare, va explica situația printr-un comunicat de presă.


Și Oleg Lozan a confirmat pentru postul nostru de televiziune că Ala Nemerenco nu a frecventat cursurile la Școala de management în sănătate publică. Cu toate acestea, diploma sa de masterat i-ar fi fost oferită conform procedurilor legale.

"Respectivele persoane au fost trimise la stagiere peste hotare în Israel, în Franța, în România, în multe alte țări ale comunității europene, după care au revenit în țară, efortul respectiv educațional a fost echivalat, cum, de fapt, sunt echivalate și alte diplome. Respectiv, aceste persoane au tot dreptul să beneficieze de acest titlu, de master în managementul sănătății publice.

Șeful instituției a evitat să spună însă dacă Ala Nemerenco a scris și o lucrare de masterat.

- Diploma a fost acordată în baza unei teze de master?
- Dumneavoastră deja, respectiva procedură o puteți găsi în actele respective ale timpului respectiv."

Totodată, directorul Școlii de management în sănătate publică susține că acuzațiile apărute în spațiul public sunt nefondate.

"Oferită în 2007, a fost o diplomă oferită în condiții perfect legale, accentuez acest lucru. Ceea ce asistăm acum este o calomnie, bănuiesc, cu origini politice, care, din păcate, are repercursiuni asupra reputației Școlii de management în sănătate publică."

Câte despre site-ul instituției, care a fost blocat după apariția în spațiul public a suspiciunilor privind diploma de master a Alei Nemerenco, Oleg Lozan susține că pe portal se fac unele lucrări, iar acesta este, pentru o anumită perioadă, nefuncțional. Menționăm că recent bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat un articol în care ar demonstra că Ala Nemerenco ar avea diplomă de master, deși nu ar fi fost la ore și nici în lista absolvenților nu s-ar regăsi. Totodată, într-o postare pe Facebook, Nemerenco a confirmat faptul că nu a făcut master la școala de management în sănătate publică, dar a fost profesor acolo. In anul 2019, Ala Nemerenco a deținut funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Maiei Sandu. Ajunsă în fotoliul de președinte, Sandu a numit-o pe aceasta consilier.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.