Ce spune Procuratura Generală despre imunitatea deputaților din Partidul Șor vizați în proceduri penale
Embed:
Ce spune Procuratura Generală despre imunitatea deputaților din Partidul Șor vizați în proceduri penale

Procuratura Generală va solicita Parlamentului să verifice dacă trebuie sau nu să ceară din nou ridicarea imunității deputaților Partidului ȘOR Ilan Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan pentru a continua activitățile procesual - penale în dosarele acestora.
Asta după ce cei trei s-au ales cu noi mandate de parlamentari după alegerile de duminică.
Procuratura precizează că, în opinia instituției, nu este necesară adresarea repetată către Legislativ pentru obținerea unui nou consimțământ să le fie luată imunitatea.
Totuși, vrea clarificări pentru că subiectul este de rezonanță, nu există un precedent judiciar și pentru a evita interpretările.

Procuratura Generală precizează că, în cazul lui Ilan Șor, există cauze penale atât la etapa de urmărire penală, cât și la etapa judecării. Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară în august 2019. Acesta fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis într-un dosar privind frauda bancară. Șor a contestat sentința, iar dosarul este pe rol la Curtea de Apel Cahul. Petru Jardan și Denis Ulanov au rămas fără imunitate parlamentară în martie 2021. Jardan este acuzat de abuz de serviciu, în proporții deosebit de mari.  Mai exact, în calitate de director al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, ar fi acționat în interesul concesionarului Avia Invest. Urmărirea penală în cazul lui Petru Jardan a fost finalizată, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților în luna iunie. Denis Ulanov este acuzat  de  escrocherie și spălare de bani în dosarul privind frauda bancară. Urmărirea penală în cazul acestuia a fost finalizată, iar dosarul va fi expediat în judecată la începutul lunii august. Toți trei pledează nevinovați. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.