Cea mai călduroasă vară din istoria înregistrărilor meteorologice
Embed:
Cea mai călduroasă vară din istoria înregistrărilor meteorologice

Vara care tocmai s-a încheiat a fost cea mai călduroasă din toată istoria înregistrărilor meteorologice din Emisfera Nordică. Cel puțin asta susțin  cercetătorii Administrației Naționale Oceanice și Atmosferică din Statele Unite ale Americii, care au publicat un studiu în acest sens.

Potrivit studiului, perioada iunie-august 2019 a fost a doua după 2016 cea mai călduroasă de la începutul măsurătorilor, startul cărora a fost dat acum 140 de ani. Temperatura oceanică globală a ajuns la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată în istoria meteorologiei. În august, banchiza Oceanului Arctic s-a topit cu 30 la sută sub medie.

Toamna însă nu ne-a lăsat prea mult timp pentru a ne reveni după o vară toridă. Aceasta nu ne va alinta cu maxime generoase. Din contra, meteorologii au emis cod galben de îngheț si prognozează în perioada 19 - 23 septembrie temperaturi de până la minus două grade la suprafața solului și parțial în aer.Acestea sunt cauzate de o masă de aer rece care vine din nordul continentului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.