Cea mai modernă stație de pompieri din Moldova a fost inaugurată în raionul Hâncești
Embed:
Cea mai modernă stație de pompieri din Moldova a fost inaugurată în raionul Hâncești

Locuitorii din Hâncești se vor simți mai în siguranță. Asta după ce în raion a fost inaugurat un sediu nou pentru Detașamentul de Salvatori și Pompieri. Edificiul este dotat cu turn de antrenament, stadion și chiar pistă de aterizare pentru elicopterul SMURD.

Noul sediu dispune de condiții moderne. În cazul situațiilor excepționale salvatorii vor interveni cu cinci autospeciale.

"Avem blocul de intervenții, avem blocul de pregătire sportivă, avem turnul și pista de alergat și pregătire a efectivului și avem un know haw cu care ne mândrim și care ar trebui să fie la toate unitățile de pompieri și salvatori. Aceasta este pista de aterizare și decolare".

Construcția a costat 450 de mii de dolari și a fost finanțată de Statele Unite ale Americii prin programul de asistență umanitară. La eveniment a participat și ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova.

"Este o investiție din partea Guvernului și poporului american în sănătatea, siguranța și prosperitatea poporului Republicii Moldova și suntem mândri de această investiție".

AMB "Am luat decizia cu domnul general să facem multifuncțional, ca să fie și tenis și baschet, ceea ce în oraș nu este.Am convenit cu domnul ambasador ca toți acești copii care locuiesc aici, să facem un grafic și să poată și ei să facă sport aici".

Datorită noilor condiții, salvatorii vor fi mai rapizi și mai eficienți în intervenții, spun autoritățile.

"Pentru noi, angajații din prima linie, echipamentele și tehnica din dotare oferă un suport substanțial asigurarea securității vieții oamenilor în situații excepționale".

"Avem un sediu nou cu multe performanțe. Avem un turn de pregătire, teren de sport, de minifotbal, de volei. Plus, un mare plus care nu există peste tot, pista pentru elicoptere".


"Suntem mulțumiți, bucuroși, că s-a deschis la noi în oraș o stație așa mai mare. Mai ales pentru elicopter".

"Acolo unde era vechi parcă nu era normal, dar aici e frumos, e tare frumos, chiar am venit și eu să văd și ei. Băieții sunt tineri, lucrează bine".

Detașamentul de salvatori și pompieri din Hâncești va deservi peste 120 de mii de locuitori din raion și este al zecelea sediu inaugurat în țara noastră. În scurt timp, două sedii similare vor fi inaugurate la Cahul și Ungheni.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.