CEC: 35 concurenți electorali nu au prezentat rapoarte financiare
Embed:
CEC: 35 concurenți electorali nu au prezentat rapoarte financiare

35 de concurenți electorali care au participat la alegerile parlamentare din 24 februarie în calitate de candidați independenți au fost avertizați de CEC, care a constat că aceștia nu au venit cu nicio informație privind cheltuielile în campania electorală sau au prezentat doar parțial rapoarte financiare în acest sens. 

"În urma examinării acestor rapoarte, dar mai bine spus - lipsa depunerii acestora în privința altor concurenți electorali, Comisia Electorală Centrală TĂIAT a dispus aplicarea sancțiunii prin avertizare. Comisia va mai reveni la informația privind rapoartele financiare, inclusiv, dacă vor exista contestații pe acest aspect", a spus președintele CEC, Alina Russu.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a decis să se adreseze la Serviciul Fiscal de Stat pentru a verifica proveniența donațiilor pentru candidatul independent pentru funcția de deputat în circumscripția nr. 44, Veaceslav Cunev. Acest lucru este prevăzut de Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale, pentru că suma donațiilor a depășit 75 de mii de lei.

Solicitat de postul nostru de televiziune Veaceslav Cunev a declarat că acești bani au fost donați din veniturile lui proprii legale, lucrul pe care el îl poate demonstra. În alegerile din 24 februarie, 325 de concurenți electorali au luptat pentru un mandat de deputat în cele 51 de circumscripții uninominale. 269 au fost susținuți de partide, iar 56 au fost independenți.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.