CEC a stabilit costul alegerilor anticipate programate pentru data 11 iulie
Embed:
CEC a stabilit costul alegerilor anticipate programate pentru data 11 iulie

Alegerile parlamentare anticipate vor costa bugetul țării 125 de milioane de lei.
Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi devizul de cheltuieli, care va fi transmis Guvernului în exercițiu pentru identificarea și alocarea sumei necesare.

Potrivit devizului de cheltuieli, aprobat de CEC, 122 de milioane 900 mii de lei vor fi utilizate pentru acitivitatea Comisiei Electorale Centrale, birourilor electorale ale secțiilor de votare și pentru procurarea echipamentului de protecție în condiții de pandemie. Alte peste 2 milioane de lei au fost alocate pentru activitatea Centrului de instruire continuă pe lângă CEC.
Șefa serviciului de presă al Executivului, Marina Nani, ne-a spus că nu se cunoaște, deocamdată, din ce surse vor fi identificați acești bani.
Astfel, Guvernul în exercțiu urmează să găsească și să aloce banii solicitați de CEC pentru pregătirea și desfășurarea scrutinului anticipat. În condițiile în care această sumă nu este prevăzută în bugetul de stat pentru anul 2021, Executivul ar putea recurge la alocarea banilor din Fondul de rezervă sau să găsească alte surse de finanțare.
Vreau să vă reamintesc că miercuri, 28 aprilie, la scurt timp după decizia Curții Constituționale privind anularea stării de urgență, președintele Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Totodată, șeful statului a anunțat că alegerile anticipate vor avea loc în data de 11 iulie.


 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.