Cei trei veterinari de la Piața Centrală, prinși în flagrant cu mită, au fost suspendați din funcție
Embed:
Cei trei veterinari de la Piața Centrală, prinși în flagrant cu mită, au fost suspendați din funcție

Cei trei medici veterinari de la Piața Centrală arestați în dosarul "certificatelor sanitare" au fost suspendați din funcție.
Aceștia sunt suspectați că ar fi luat mită de la vânzători pentru a le permite să comercializeze carne alterată.
Pe numele acestora a fost eliberat mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.
Potrivit conducerii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, medicii arestați au fost înlocuiți cu alți inspectori veterinari care vor supraveghea suplimentar activitățile specialiștilor din cadrul laboratoarelor din Piață.

"Noi condamnăm aceste acțiuni apreciem acțiunile organelor de investigare. Ei sunt suspendați, ei nu își îndeplinesc acuma atribuțiile. Tot colectivul de medici veterinari din cadrul pieței centrale a fost înlocuit, la nivelul mun. Chișinău a fost făcută o schimbare totală a tuturor specialiștilor din cadrul laboratoarelor de expertiză sanitaro-veterinară."

Potrivit probelor Centrului Național Anticorupție, timp de trei luni, a fost oferită mită în sumă de 100 de mii de lei, dar ofițerii CNA estimează că suma reală ar fi de câteva ori mai mare. Cei trei medici veterinari și doi agenți economici au fost reținuți în 43 de dosare pornite pentru corupere activă și pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă până la 10 ani de pușcărie. 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.