Cel de-al doilea lot de vaccin Sputnik V, donat de Moscova, a ajuns în Moldova
Embed:
Cel de-al doilea lot de vaccin Sputnik V, donat de Moscova, a ajuns în Moldova

Încă 71 de mii de doze de vaccin rusesc Sputnik V au ajuns în țara noastră. Serul, donat Moldovei, a fost transportat cu o aeronavă din Federația Rusă. Lotul a fost însoțit de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar și reprezentanți ai Ministerul Sănătății au venit la Aeroport pentru a prelua vaccinul.


"Și Republica Moldova s-a confruntat cu această pandemie, multe țări ajută, inclusiv Federația Rusă. Mizăm pe faptul că vaccinul donat de noi va fi o salvare pentru sistemul medical, dar și pentru oameni."


Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Igor Curov, a anunțat că imunizarea populației cu Sputnik V va începe din data de 4 mai. Până acum, acest lucru nu a fost posibil deoarece primul lot donat nu conținea dozele pentru rapel. Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a anunțat că se va imuniza săptămâna viitoare cu vaccinul rusesc.

"Chiar săptămâna viitoare sunt gata să ma vaccinez cu serul Sputnik V. Jurnaliștii să nu aștepte invitație, nu voi face acest lucru public, dar de vaccinat sigur mă voi vaccina."


Același lucru l-a declarat și liderul PSRM, Igor Dodon.


"Eu încă nu am dreptul să mă vaccinez, că nu mi-a venit rândul, dar când o să-mi vină, mă voi vaccina tot cu Sputnik V. Vaccinul e benevol, dar paza bună trece primejdia rea."


Din numărul total de 180 de mii de doze de vaccin promise de Rusia în calitate de ajutor umanitar, 60 de mii vor fi distribuite în regiunea transnistreană. Până acum, 142 de mii de doze de Sputnik V au ajuns în țara noastră. Celelalte aproape 40 de mii, urmează să vină în următoarele săptămâni. Primul lot de ser Sputnik V a ajuns la Chișinău sâmbăta trecută. Campania de imunizare în țara noastră a început în data de 2 martie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.