Cetățenia română, "vândută ca la piață". Descinderi la două companii din Capitală ce oferă consultanță la perfectarea actelor românești
Embed:
Cetățenia română, "vândută ca la piață". Descinderi la două companii din Capitală ce oferă consultanță la perfectarea actelor românești

Descinderi la două companii din Capitală ce prestau servicii pentru obținerea actelor românești. Ofițerii Centrului Național Anticorupție în comun cu procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la mai multe adrese și urmează să examineze acte ridicat de la sediile acestor companii. Perchezițiile au avut loc în dosarele pornite pentru obținerea frauduloasă a cetățeniei române.

Din start, țin să menționez că în urma descinderilor, nicio persoană nu a fost reținută. Ofițerii și procurorii anticorupție au ridicat înscrisuri de ciornă, contracte, tehnică de calcul, ștampile și alte obiecte, care urmează a fi examinate. Administratorul unei companii unde s-au efectuat perchezițiile ne-a spus că procurorii nu au găsit nereguli iar toți angajații sunt în libertate și își continuuă activitatea.
Vreau să vă reamintesc că în data de 3 martie, ofițerii CNA au reținut un grup de persoane care sunt bănuite de trafic de influență și corupere pasivă. Este vorba despre mai mulți agenți economici, persoane fizice și publice, notari și intermediari atât din Republica Moldova, cât și din România. Persoanele vizate îi ajutau pe conaționalii noștri să obțină diverse servicii pentru redobândirea cetățeniei românești cum ar fi urgentarea eliberării actelor de identitate și de stare civilă, a certificatelor de naștere și perfectarea unor procuri. Bănuiții foloseau trei site-uri web, cu ajutorul cărora îi convingeau pe oameni că-i pot programa fără rând, că pot depune jurământul fără a se prezenta la Consulat și pot obține acte în termeni restrânși. Ei cereau de la 50 până la cinci mii de euro. Astfel, trei persoane au fost reținute, iar pentru faptele comise ei riscă până la zece ani de pușcărie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.