Cetățenii moldoveni care au depășit termenul de ședere în Rusia ar putea avea probleme
Embed:
Cetățenii moldoveni care au depășit termenul de ședere în Rusia ar putea avea probleme

Cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul Federației Ruse o perioadă mai mare decât cea permisă de legislația statului rus ar putea avea necazuri dacă vor încerca să beneficieze de amnistia migrațională anunțată de autoritățile de la Moscova. Declarația aparține lui Alexandr Kalinin, președintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia și a fost făcută în cadrul unui interviu oferit site-ului NOI.MD. 

Potrivit lui, în Rusia nu există un temei legal pentru anularea restricțiilor de trecere a frontierei, ceea ce înseamnă că amnistia ar putea fi parțială. Kalinin se referă la amnistia anunțată de către autoritățile de la Moscova, potrivit căreia migranții ilegali, originari din Moldova, ar putea scăpa de interdicția de intrare pe teritoriul Federației Ruse, dacă vor reveni în Republica Moldova în perioada 1 ianuarie - 24 februarie.

Președintele Congresului Diasporei Moldovenești susține că acești migranți ar putea avea probleme și cu identificarea în baza de date la întoarcerea în Federația Rusă. 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.