Chiril Lucinschi ar putea sta după gratii șase ani și jumătate
Embed:
Chiril Lucinschi ar putea sta după gratii șase ani și jumătate

Procurorii îl vor pe fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi după gratii. Aceștia au solicitat șase ani și jumătate de pușcărie cu executare pentru fiul fostului președinte al țării. Dar și confiscarea unor terenuri, imobile și bani, care aparțin inculpatului. Lucinschi, care se declară nevinovat, își va afla sentința la ședința următoare de judecată, programată pentru patru aprilie. 

Chiril Lucinschi a fost acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari și de fals în declarația de avere.

"Pentru spălare de bani a fost solicitată pedeapsa cu închisoare cu executare pe un termen de 6 ani și 6 luni, prin cumul parțial de pedepse. Și pentru fals în declarații a fost solicitată o amendă în mărime 550 de unități convenționale adică echivalentul a 27.500 de lei , inclusiv cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pe un termen de patru ani", a spus procurorul anticorupție Eugeniu Rurac.

Acuzatorii au mai cerut instanței confiscarea a două terenuri și jumătate de casă a fostului deputat. Valoarea bunurilor este echivalentă cu obiectul infracțiunii - 400 mii de dolari și 200 de mii de euro. Procurorii solicită și o amendă de 28 de mii de lei.

Chiril Lucinschi se declară însă nevinovat.

"Eu mă aștept la o decizie de achitare. Dar ei spun că eu am legalizat niște bani, care bani, dacă asta a fost o datorie", a zis inculpatul Chiril Lucinschi.

Procurorii au însă o altă părere. Ei spun că banii provin din cele trei bănci fraudate - Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Chiril Lucinschi a fost reținut în data de 25 mai.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.