Chișinău Arena, prima sală polivalentă din Republica Moldova, ar putea fi construită la Stăuceni
Embed:
Chișinău Arena, prima sală polivalentă din Republica Moldova, ar putea fi construită la Stăuceni

Chișinău Arena, prima sală polivalentă din Republica Moldova, ar putea fi construită la Stăuceni. Un grup de deputați a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de lege care prevede trecerea unui teren de 70 ha din localitate în categoria de terenuri destinate construcțiilor.

Șefii federațiilor sportive dar și președintele Comitetului Național Olimpic sunt de părerea că apariția unei arene ultramoderne în Chișinău va impulsiona dezvoltarea sportului în țara noastră.

"În afară de faptul că vom educa talentele noastre, vom avea și ca oaspeți multe alte echipe, vor fi și alte structuri și sisteme de pregătire. În lucrul comun tot timpul se obțin rezultate mai bune", a spus președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

"Demult avem nevoie de asemenea arenă ca să organizăm competiții europene, mondiale. Sper ca acest proiect va fi realizat. Eu nu doar sper, dar îmi doresc ca poporul și tot sportul moldovenesc va avea așa arenă", a zis președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov.

Investițiile pentru construcția complexului urmează să fie atrase în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat, prezentat de președintele Parlamentului, Andrian Candu. Arena Chișinău va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri, 800-1.200 de locuri de parcare și va putea găzdui evenimente sportive, conferințe, expoziții sau concerte. Proiectul include, de asemenea, o piscină olimpică și terenuri de tenis.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.