Chișinăul, felicitat de politicieni. Unii cu mândrie, alții cu regret, oficialii s-au întrecut în mesaje
Embed:
Chișinăul, felicitat de politicieni. Unii cu mândrie, alții cu regret, oficialii s-au întrecut în mesaje

De Hramul Capitalei și al altor localități din țară, politicienii s-au întrecut în mesaje de felicitare. Totodată, ei i-au îndemnat pe oameni să evite aglomerația și să se limiteze la o sărbătoare în familie, în cerc restrâns.


"Aducem sincere felicitări tuturor cetățenilor. Capitala Republicii Moldova marchează 585 de ani de la prima atestare documentară din 17 iulie, 1436. În acest an, din păcate, sărbătorim în condiții de pandemie, de aceea venim cu un apel către toată lumea să sărbătorim din suflet, dar modest, fără aglomerație! "

Iar președintele Maia Sandu a scris o postare pe Facebook despre Chișinău: "În aceste aproape șase secole, a devenit locul care întrunește tot ce înseamnă Republica Moldova - diverse limbi, culturi și oameni. Este orașul care știe să sărbătorească și să se bucure, dar știe și să lupte, atunci când libertățile îi sunt puse în pericol”, notează Maia Sandu.

Iar fostul șef de stat, liderul PSRM Igor Dodon afirmă că spiritul sărbătorii a fost umbrit de pandemie în acest an, dar îi îndeamnă pe locuitorii Chișinăului să nu-și piardă speranța.
Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a scris un mesaj pesimist pe Facebook și constată că orașul e lăsat de izbeliște, în loc să se dezvolte. "Clădirile nu-ți sunt învelite și sunt lăsate de izbeliște. Cei care trebuie să bată alarma se fac a nu vedea și a nu auzi. Generațiile actuale suferă și cele viitoare vor avea de suferit, de pe urma acestei nedreptăți.", declară Dorin Chirtoacă.

Chișinăul a fost atestat documentar pentru prima dată în 1436 și împlinește astăzi 585 de ani.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.