Chișinăul în straie vechi. De Crăciun, străzile vor fi decorate ca și anul trecut
Embed:
Chișinăul în straie vechi. De Crăciun, străzile vor fi decorate ca și anul trecut

În acest an, de sărbătorile de iarnă, Capitala nu va îmbrăca straie noi, ci va fi decorată exact ca anul trecut. Angajații de la Lumteh spun că pentru beculețe și alte decorații nu a fost alocat un buget special, așa că pe străzile orașului vor fi instalate ghirlandele cumpărate anii trecuți.

Până pe întâi decembrie, angajații întreprinderii municipale Lumteh trebuie să instaleze în Capitală 70 de mii de becuri LED. Muncitorii spun că au decorat deja câțiva copaci din preajma Arcului de Triumf și a clădirii Guvernului. 

"Deja de mai mulți ani, noi avem un sistem de iluminat în Chișinău care, în fiecare an, îl reparăm îl ducem la un mod normal. Ceva nou nu avem anul acesta. Aparte buget pentru iluminat decorativ noi nu avem. Ne descurcăm cu ceea ce avem", a spus inginerul-șef, ÎM Lumteh, Anatolie Aparatu.

Locuitorii orașului susțin că nu-i deranjează că, în acest an, centrul Capitalei va arăta ca și anul trecut și se bucură că nu vor fi cheltuiți bani pentru decorații noi.

Între timp, unele centre comerciale din oraș sunt deja pregătite de sărbători.

În acest an, pe lângă Piața Marii Adunări Naționale, vor fi decorate nouă străzi din Capitală, printre care bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana și străzile Alba Iulia și Ion Creangă din sectorul Buiucani.

De asemenea, la inițiativa Guvernului, pe strada 31 august va fi instalat un patinoar și va fi organizat tradiționalul târg de Crăciun care, până acum, se desfășura în Piața Marii Adunări Naționale.

Luminițele de Crăciun vor fi aprinse pe întâi decembrie și vor fi dezinstalate după 14 ianuarie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.