Cifre alarmante! Numărul deceselor din cauza COVID-19 a crescut cu 20 la sută în ultima săptămână
Embed:
Cifre alarmante! Numărul deceselor din cauza COVID-19 a crescut cu 20 la sută în ultima săptămână

Numărul deceselor din cauza COVID-19 în Republica Moldova a crescut cu 20 la sută în ultima săptămână. În doar șapte zile s-au înregistrat 95 de decese, o cifră record pentru țara noastră. Datele au fost prezentate într-un raport al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind situația epidemiologică din țară.

Datele Ministerului Sănătății arată că, în perioada 5 - 11 octombrie, în țara noastră au fost înregistrate 95 de decese cauzate de COVID-19. Situația se menține alarmantă în ultimele săptămâni, din cauză că se înregistrează în medie câte 80 de decese pe săptămână.

Raportul mai arată că Republica Moldova se plasează pe locul nouă printre statele europene la capitolul mortalitate provocată de noul coronavirus, cu 430 de decese la un milion de locuitori. Cele mai multe decese din cauza COVID-19 la un milion de oameni au fost înregistrate în San Marino, cu 1237 de cazuri și în Belgia, cu 880 de cazuri. România este pe locul 15, cu 288 de decese la un milion de oameni, iar în Ucraina se înregistrează 117 morți la un milion de locuitori.

Analiza deceselor din cauza COVID-19 făcută de Ministerul Sănătății arată că 98 la sută dintre persoanele răpuse de noul coronavirus suferă și de alte maladii cronice, iar bărbații rămân cei mai vulnerabili în fața virusului. Cele mai multe persoane decedate au avut probleme cardiovasculare, 86 la sută. Unul din trei avea diabet zaharat, după care urmează cei cu obezitate, boli neurologice sau renale. << AFISARE 3 OUT>>

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.