Clădirea Filarmonicii Naționale ar putea fi construită de la zero, dar nu se știe când. Ce termen dau autoritățile
Embed:
Clădirea Filarmonicii Naționale ar putea fi construită de la zero, dar nu se știe când. Ce termen dau autoritățile

Clădirea Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" va rămâne în ruine pentru o perioadă nedeterminată de timp. La un an de la incendiul devastator, autoritățile nu au niciun plan și niciun fel de termene  pentru redeschiderea insituției. Cert este doar faptul că Filarmonica își va păstra locația. Asigurarea vine din partea ministrului Culturii, Sergiu Prodan, care a declarat că edificul ar putea fi construit de la zero. Potrivit lui Prodan, este nevoie de un nou concept, iar autoritățile își propun să anunțe în acest sens un concurs internațional. Doar că, deocamdată, nu se știe când va fi dat startul acestuia.

"Intenționăm să construim aici o Filarmonică modernă, care ar răspunde tuturor cerințelor. Trebuie urgent să identificăm ideile care vor sta la baza viitoarei clădiri a Filarmonicii și lucrul acesta va fi făcut printr-un concurs de idei internațional.", a anunțat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.


Autoritățile nu știu deocamdată când va fi lansat concursul. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, dă asigurări că noua clădire a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" va păstra elementele arhitecturale de bază, mai ales cele de pe fațadă, în cazul în care acestea nu vor pune în pericol rezistența edificiului.
Pentru reconstrucția instituției s-au adunat în jur de 4,5 milioane de lei - 2,5 milioane în contul instituției și aproape două milioane pe contul Ministerului Finanțelor.
În 24 septembrie 2020, clădirea Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" a fost mistuită de flăcări. Tavanul sălii principale a cedat, fiind afectată o suprafață totală de peste 3500 de metri pătrați. Din toate instrumentele muzicale, a fost salvat un singur pian.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.