Cod roșu de iresponsabilitate la Hâncești! Râul Cogâlnic s-a transformat într-o veritabilă canalizare
Embed:
Cod roșu de iresponsabilitate la Hâncești! Râul Cogâlnic s-a transformat într-o veritabilă canalizare

Râul Cogâlnic a fost transformat într-o gură de canalizare la Hâncești. O țeavă care aparține unei fabrici din localitate, din care se scurge o substanță de culoare roșie, asemănătoare vinului, a fost filmată de către un localnic care a postat imaginile pe o rețea de socializare. La scurt timp, Inspectoratul pentru protecția Mediului din Hâncești s-a autosesizat și a efectuat verificări.

Filmulețul cu mizeria care se scurge în râul Cogâlnic a fost postat ieri pe facebook. Din imagnii se vede cum în apa curgătoare se revarsă un lichid de culoare roșie, care seamănă cu vinul, iar mai mulți utilizatori au scris în comentarii că în zonă se simte miros de drojdie.

Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari ne-a confirmat faptul că prin țeava care aparține unei fabrici de vin din localitate, toată mizeria se scurge la Stația de Epurare din oraș și că aceasta s-ar fi deteriorat. Alesul local ne-a spus că nu este pentru prima dată când fabrica elimină în așa fel deșeurile. Primarul de Hâncești a mai adăugat că a emis o dispoziție prin care le-a cerut atât responsabililor din carul primăriei cât și administrației fabricii să repare sau să schimbe de urgență țeava deteriorată.

După ce filmulețul a apărut pe rețelele de socializare și Inspecția pentru protecția Mediului din Hâncești s-a autosesizat și a efectuat verificări. În cele din urmă ecologiștii au aplicat administrației fabricii o amendată de 10 mii de lei și a obligat-o ca în termen de două zile să înlăture defecțiunea. Administratorul vinăriei, Victor Vizir, susține că țeava a fost avariată intenționat de către persoane necunoscute și că va investiga acest caz.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.