Colonist evreu condamnat la trei pedepse de închisoare pe viață pentru uciderea unei familii palestiniene în Cisiordania
Embed:
Colonist evreu condamnat la trei pedepse de închisoare pe viață pentru uciderea unei familii palestiniene în Cisiordania

Un extremist evreu a fost condamnat de un tribunal israelian la trei detenții pe viață. Bărbatul se face vinovat de moartea unui cuplu de palestinieni și a copilului acestuia, în vârstă de un an și jumătate. Individul ar fi incendiat casa familiei din răzbunare. La judecată, acesta a refuzat să facă declarații în fața magistraților, însă avocații săi au spus că vor contesta decizia instanței. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Crima a fost săvârșită acum 5 ani. Amiram Ben-Uliel a aruncat o bombă în casa unei familii dintr-un sat din nordul Cisiordaniei. În urma exploziei, un băiețel de un an și jumătate și părinții acestuia au ars de vii în timp ce dormeau. Un alt copil al cuplului, care avea atunci 4 ani, a fost rănit grav, dar a supraviețuit. Extremistul ar fi vrut să se răzbune astfel pentru uciderea unui israelian.

"Decizia Curții nu poate să ne facă să ne simțim mai bine. Nu îi poate întoarce înapoi pe părinții lui Ahmet și nici nu îi poate reîntoarce fratele sau casa. "

"Dumnezeu să îl pedepsească, sper să putrezească în închisoare și să sufere atâta timp cât e în viață pentru răul făcut. Sper să fie pedepsit"
"E foarte clar că e vorba de o excepție și că mulți coloniști evrei criminali se plimbă liberi prin Cisiordania fără a fi pedepsiți."

În luna mai, o instanță din orașul Lod l-a condamnat pe colonist pentru crimă pe trei capete de acuzare. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat atunci atacul pe care l-a calificat „un act de terorism reprobabil și îngrozitor". Iar președintele palestinian Mahmoud Abbas a spus că e o „crimă împotriva umanității”.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.