Comisia Europeană a dezvăluit cum va arăta Certificatul Verde Digital care va putea facilita călătoriile în țările UE
Embed:
Comisia Europeană a dezvăluit cum va arăta Certificatul Verde Digital care va putea facilita călătoriile în țările UE

Comisia Europeană a dezvăluit cum va arăta Certificatul Verde Digital care va putea facilita călătoriile în țările Uniunii Europene. Acesta ar putea fi gata de utilizare la 1 iunie. Pentru a putea fi pusă în practică, propunerea Comisiei va trebui să fie aprobată de statele UE și de Parlamentul European.

"Vor primi un astfel de certificat persoanele vaccinate, cele care prezintă un test negativ la COVID-19, dar și cele care au trecut prin boală și au format anticorpi."

Documentul va fi disponibil gratuit, în format digital sau pe hârtie și va include un cod QR pentru a asigura securitatea și autenticitatea acestuia. Certificatul de vaccinare va fi bazat pe serurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente. Totuși, oficialii de la Bruxelles au subliniat că statele membre pot decide în mod individual dacă acceptă sau nu persoanele vaccinate cu alte seruri decât cele aprobate la nivelul UE. Reprezentanții Comisiei Europene precizează că sistemul de certificate electronice verzi este o măsură temporară. Aceasta va fi suspendată imediat ce OMS va declara sfârșitul urgenței la nivel internațional în domeniul sănătății cauzate de COVID-19.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.