Concert de EXCEPȚIE la Palatul Național din Capitală. Zeci de interpreți cu renume au evoluat în cadrul Festivalului Mărțișor 2019
Embed:
Concert de EXCEPȚIE la Palatul Național din Capitală. Zeci de interpreți cu renume au evoluat în cadrul Festivalului Mărțișor 2019

Primăvara începe în Moldova cu renumitul Festival Mărțișor. Acesta a luat start ieri la Palatul Național Nicolae Sulac din Capitală cu un concert de excepție. Evenimentul a reunit zeci de interpreți cu renume. Iar peste 1.800 de spectatori au urmărit fascinați prestația interpreților.  

Cu mărțișoare în piept și cu primăvara în suflet, spectatorii s-au grăbit să-și ocupe locurile în sala Palatului Național. Lăutarii lui Nicolae Botgros împreună cu Alex Calancea Band au fost primii care au urcat pe scenă. 

Pe scena Palatului Național au evoluat mai mulți artiști autohtoni printre care Mariana Bulicanu și Ion Paladi.

Atmosfera este una fantastică. Evenimentul se bucură de popularitate printre amatorii de cultură. Primul concert din cadrul Festivalului se desfășoară cu sala plină ochi.

Atmosfera a fost încinsă de aproape 70 de muzicieni dar și ansambluri folclorice din Moldova și Ucraina.

Oamenii au rămas impresionați și de prestația formației Brio Sonores care a avut un duet de exepție cu renumita interpretă din România, Paula Seling. 

Spectatorii au fost felictați cu ocazia sărbătorii mărțișorului de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. 

"Să înțelegem că culorile care vin odată cu Mărțișorul trebuiesc prețuite și iubite. Vă doresc ca festivalul în ediția 53-a Mărțișor să dăinue veșnic așa cum va dăinui și poporul nostru. La mulți ani Mărțișor", a afirmat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Concertul a fost urmărit și de către premierul Pavel Filip. În cadrul evenimentului, oficialul l-a felicitat pe marele compozitor Eugen Doga, care, în prima zi de primăvară și-a sărbătorit ziua de naștere.

Publicul a rămas impresionat de eveniment. 

Pentru organizarea festivalului, Ministerul Culturii a alocat peste două milioane șase sute de mii de lei. Prețul biletelor variază între 100 și o mie de lei. Evenimentul a ajun la cea de 53-a ediție. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.