Concert de EXCEPȚIE la Palatul Național. Eugen Doga și-a încântat fanii cu cele mai frumoase melodii
Embed:
Concert de EXCEPȚIE la Palatul Național. Eugen Doga și-a încântat fanii cu cele mai frumoase melodii

Concert de excepție la Palatul Național Nicolae Sulac din Chișinău. Admiratorii marelui compozitor Eugen Doga i-au putut asculta aseară creațiile. Maestrul și-a încântat fanii cu cele mai îndrăgite melodii, pe care le-a adunat în colecția numită Drumul amintirilor.

Alături de Eugen Doga, pe scenă au evoluat Fuego și Ana-Maria Donose din România, dar și mai mulți interpreți autohtoni. 

Eugen Doga spune că a decis să organizeze un concert de suflet la Chișinău, întrucât i-a fost dor de public și de scenă. 

"Cântăm cu dragoste pentru că dragostea decide, ea este această sursă pentru existența acestei lumi anevoiasă, dar totuși frumoasă", a afirmat compozitorul Eugen Doga.

Sala Palatului Național a fost plină cu spectatori atât din Moldova, cât și de peste hotare.

Concertul a fost urmărit și de câțiva oficiali. Printre aceștia se numără ambasadoarea Republicii Austria în Republica Moldova, Christine Freilinger, dar și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

"Mă bucur foarte mult că am reușit să organizăm un spectacol care nu este unul aniversar, dar eu cred că Doga poate fi aniversat în fiecare zi și de aceea acest "Drum al amintirilor" pe care maestrul și l-a dorit fostre meticulos, cu această scenă fenomenală, cu artiști consacrați, cu tineri și copii. Sper că tot publicul se va bucura de această realizare nouă organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării", a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Operele marelui compozitor Eugen Doga sunt apreciate atât în țară, cât și peste hotare, iar celebrul vals Gingașa și tandra mea fiară a fost desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.