Concert de zile mari în Piața Marii Adunări Naționale. Acesta a fost dedicat Zilei Europei și Zilei Victoriei
Embed:
Concert de zile mari în Piața Marii Adunări Naționale. Acesta a fost dedicat Zilei Europei și Zilei Victoriei

Concert de zile mari în Piața Marii Adunări Naționale, cu ocazia Zilei Europei și Zilei Victoriei asupra fascismului. Spectacolul din Piața Marii Adunări Naționale, organizat de PDM, a început cu un recital de muzică populară.

Pe scenă au urcat mai mulți artiști, acompaniați de Orchestra fraților Advahov și Plai Moldovenesc. 

Nicolae Glib a cântat împreună cu fiul său. 

În Piața Marii Adunări Naționale a răsunat și renumitul vals al compozitorului Eugen Doga - Tandra și gingașa mea fiară. 

Concertul a fost și un bun prilej pentru maestrul Eugen Doga de a da mâna cu Vlad Plahotniuc, Pavel Filip și Andrian Candu.  Familia președintelui Parlamentului a primit în dar de la compozitor o carte.

Cu un mesaj de felicitare a venit ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Sărbătorim două sărbători odată. Victoria asupra fascismului care a și dat Europei posibilitatea să-și creeze o comunitate în care oamenii trăiesc egal, frumos, în solidaritate și respect", a menționat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Toate colectivele artistice care au reprezentat minoritățile etnice din țară au încins o horă a păcii de la strada Pușkin până la Bănulescu - Bodoni.

"Toata viața visez la așa o horă. În sfârșit astăzi am văzut această horă", a spus compozitorul Eugen Doga.

Oaspeții au rămas impresionați de spectacol.

Surprizele pentru locuitorii Capitalei au continuat. În scenă a urcat oaspetele special al serii interpretul rus Nicolai Bascov.

Înainte de a intra în scenă, interpretul rus i-a mulțumit liderului democraților Vlad Plahotniuc.

"Bună seara! – Bună seara, Nicolai! Cum mai trăiți? – Mai departe nu am învățat", a zis interpretul Nicolai Bascov. 

"Îi mulțumesc foarte mult lui Vlad Plahotniuc pentru toții anii de prietenie și pentru că îmi oferă posibilitatea să particip la astfel de evenimente. Și să încânt publicul cu creațiile mele", a spus interpretul Nicolai Bascov.

"Consider că este extrem de important să ținem minte pe toți cei care și-au sacrificat viața ca astăzi, noi, împreună cu colegii, cu toți oamenii care au fost în piață, să ne simțim în liniște și în pace", a afirmat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Ulterior, Vlad Plahotniuc a coborât în mulțime, a făcut poze și a dansat pe melodiile lui Nicolai Bascov alături de ministrul Educației Monica Babuc și premierul Pavel Filip.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.