Conectați la apeduct. 35 de mii de oameni din raionul Sângerei vor avea apă la robinet
Embed:
Conectați la apeduct. 35 de mii de oameni din raionul Sângerei vor avea apă la robinet

35 de mii de oameni din raionul Sângerei vor fi conectați din 2018 la apeduct. Beneficiarii spun că așteaptă cu nerăbdarea inaugurarea acestuia deoarece fântânile practic au secat și sunt nevoiți să economisească fiecare picătură. 

Lipsa apei potabile este o problemă în majoritatea satelor din raionul Sângerei.

"Bilicenii Vechi are probleme mari, are peste 2800 de trăitori da în afară de asta au 460 de elevi în gimnaziu, au peste 200 de copii în grădiniță și fără apă și asta e pericol mare. Aducem apă cu cisterne acolo e problemă aparte și trebuie numaidecât", a spus președintele raionului Sîngerei, Vasile Marandiuc. 

Autoritățile speră să soluționeze problema odată cu inaugurarea apeductului. În prezent, este construită o rețea ce va fi unită cu apeductul Soroca - Bălți.

Lucrările au costat 45 de milioane de lei, bani alocați din Fondul de Dezvoltare Regională și cel Ecologic.

"Ne propunem ca în acest an să valorificăm peste 6 milioane de lei care sunt alocați prin Consiliul Național Coordonare a Dezvoltării Regionale. Până acum am construit peste 15 de km de magistrală de la apeductul Soroca, Bălți, Sîngerei și ulterior va fi conectată și alte localități din raionul Telenești", a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

După construcția apeductului, primăriile vor trebui să-l extindă în sate. În Grigorești, 500 de gospodării deja au fost conectate la apeductul central.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.