Congresul Statelor Unite a fost convocat de URGENȚĂ la Casa Albă! Trump va discuta cu senatorii despre Coreea de Nord
Embed:
Congresul Statelor Unite a fost convocat de URGENȚĂ la Casa Albă! Trump va discuta cu senatorii despre Coreea de Nord

Congresul Statelor Unite a fost convocat de urgență la Casa Albă. Președintele american, Donald Trump, va discuta mâine cu cei o sută de senatori despre tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord. 

La întâlnirea de la Casa Albă vor participa și secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, și generalul Joseph Dunford.

Această reuniune este neobișnuită întrucât, de obicei, oficialii administrației sunt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă. Donald Trump nu a argumentat decizia de a invita de această dată senatorii la Casa Albă.

Între timp, Coreea de Nord desfășoară exerciții militare de amploare. Manevrele de artilerie la care au participat mii de militari au fost urmărite de liderul de la Phenian, Kim Jong-Un.

Presa internațională scrie că operațiunile au fost desfășurate cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la formarea armatei nord-coreene. Tot cu această ocazie, localnicii au depus flori la monumentele foștilor lideri ai țării.

În acest timp un submarin american a ajuns în portul Busan din Coreea de Sud. Nava a staționat acolo pentru a asigura securitatea sud-coreenilor, dar și pentru a împiedica Phenianul să efectueze noi teste nucleare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.