Construcția Arenei Chișinău, susținută de Federațiile sportive din Moldova. Acestea au lăudat inițiativa și au venit cu sugestii pentru realizarea proiectului
Embed:
Construcția Arenei Chișinău, susținută de Federațiile sportive din Moldova. Acestea au lăudat inițiativa și au venit cu sugestii pentru realizarea proiectului

Reprezentanții Federațiilor Sportive din țara noastră susțin necondiționat construcția Arenei Chișinău. Sportivii au lăudat inițiativa și au venit cu sugestii pentru realizarea proiectului, în cadrul primelor consultări publice cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Printre solicitările lor se numără construcția mai multor săli de antrenamente, a unui centru medical și a unui bloc alimentar în preajma complexului sportiv. 

"Construcția arenei este binevenită pentru sportul moldovenesc si desigur pentru handbal. Asta pentru că vom putea găzdui competiții internaționale de anvergură care nu au mai fost de mult pe aici. De ce nu s-au organizat? Pentru că există niște cerințe internționale pentru a putea organiza competițiile. La construcția arenei dorim să se țină cont de toate aceste cerințe", a spus secretarul general al Federației de Handbal, Nicolae Vizitiu.

"Cerințele Federației de Haltere sunt mai specifice, dar ce a fost acum este un punct de pornire important pentru dezvoltarea sportului moldovenesc", a menționat vicepreședintele Federației moldovenești de Haltere, Antonio Conflitti.

"Am avut ocazia să petrecem seminare cu europenii și ei ne-au sugerat ca sa găsim posibilitate de a găzdui campioante internaționale. Asta pentru că amplasarea Republicii Moldova este convenabilă pentru deplasarea sportivilor din toate colțurile lumii. Astfel, țara noastră va avea doar de profitat de o asemenea arenă sportivă", a precizat președintele Federației de Badminton, Marian Stan.

La finalul consultărilor, Chiril Gaburici le-a cerut reprezentanților federațiilor sportive să-și expună toate doleanțele și în scris, prin intermediul Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

"Ce ține de campionatele și competițIile internaționale, vreau ca fiecare să scrie foarte clar care sunt cerințele tehnice. Noi foarte tare suntem interesați să atragem competițiile internaționale pentru că asta e imaginea țării și indirect este un aport la economie", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

"Dacă nu va fi standart cu toate condițiile necesare, atunci arena nu va putea fi utilizată la justa valoare. Propunerile sunt foarte bune si intenția Guvernului este bună", a zis președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi.

Arena Chișinău urmează să fie construită la Stăuceni, în cadrul unui proiect de parteneriat public-privat. Recent, deputații au votat în lectură finală, cu majoritate de voturi, documentul care prevede schimbarea destinației unui teren agricol de 70 de hectare pe care va fi ridicat complexul ultramodern. Arena va ocupa zece hectare. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.