Construcție periculoasă. Pericol de alunecări de teren în sectorul Râșcani al Capitalei
Embed:
Construcție periculoasă. Pericol de alunecări de teren în sectorul Râșcani al Capitalei

Construcția unei biserici evangheliste, pune în pericol securitatea locuitoriilor din sectorul Râșcani al Capitalei. În urma săpăturilor pentru fundație, apele subterane au inundat zona, iar mai mulți agenți economici susțin că ar putea rămâne fără imobile. 

Construcția bisericii a început acum un an. În luna august 2016, în timpul săpăturilor, apele subterane au provocat inundații în zonă.

Antreprenorul Chiril Chirilov spune că a atenționat proprietarii construcției, însă aceștia nu au intreprins niciun fel de măsuri. Iar în noaptea din 24 aprilie, un bolovan de câteva tone s-a prăbușit peste depozitul antreprenorului.

"A trebuit să lucrăm, să colaborăm împreună, dar ei ne-au mințit și nu putem lucra. Acuma, după perete era gol, după cum vedeți acolo s-a umplut tot, cu tot cu copaci a venit peretele, s-a umplut după perete locul, dar dacă se pornește pământul ista, el ajunge hăt, hăt pe depozit", a precizat administratorul firmei, Chiril Chirilov.

La rândul său, responsabilul de șantier spune că a respectat toate normele când a săpat temelia bisericii.

"Eu nu am treabă cu pietre, nu de la terenul meu vin pietrele, vin de la terenul ista arendat, care este arendat, tot de aceeași firmă care are jos teren privat", a specificat responsabilul de șantier, Ștefan Cebotaru.

Și alimentara soților Gutium riscă să se prăbușească în orice moment.

"Iată mi-au crăpat pereții, se duc păreții în partea asta se duc, se duce pământul ista, iată ne-au scos gardul deam", a comentat proprietara magazine, Ludmila Gutium.

Reprezentanții Preturii sectorului Râșcani și cei ai Inspecției de Stat în Construcții nu au fost de găsit pentru a comenta situația. Iar cei de la Serviciul  Protecției Civile și Situațiilor Excepționale spun că nu au fost sesizați în acest caz.

"Probabil este vorba de scurgerea apelor subterane, dar și a celor ape acumulate în urma precipitațiilor. Urmează ca specialiștii din cadrul preturii să meargă la fața locului, să ne informeze, iar în caz de situație de risc vor veni salvatorii pentru a vedea despre ce este vorba", a menționat ofițerul de presă SPCSE, Liliana Pușcașu.

Potrivit antreprenorilor, pretura sectorului Râșcani va convoca în acest caz o ședință de lucru săptămâna viitoare.

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.